Monday, January 5, 2009

Μείωση της φορολογίας κατά 300 δισ. δολ. προωθεί ο Ομπάμα

Μείωση της φορολογίας κατά 300 δισ. δολ. προωθεί ο Ομπάμα

Πακέτο μέτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει μείωση των φόρων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αλλά και αύξηση των επενδύσεων προωθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Δημοκρατικού κόμματος.Ο Ομπάμα ζητά μείωση των φόρων έως και κατά 40%, ενώ το συνολικό πακέτο οικονομικής στήριξης, εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 775 δισ. δολάρια. Η περικοπή των φόρων υπολογίζεται στα 300 δισ. δολάρια τουλάχιστον.

Η γενναία μείωση της φορολογίας που προβλέπει το πακέτο Ομπάμα αναμένεται να κερδίσει την εύνοια των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου. Το πακέτο έχει στόχο να τονώσει την καταναλωτική ζήτηση κατά 140 δισ. δολάρια με μείωση φόρων ύψους 500 δολαρίων για κάθε φυσικό πρόσωπο και 1.000 δολαρίων για τα ζευγάρια, ενώ περιλαμβάνει και μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις.

Ο Ομπάμα θα έχει σήμερα συναντήσεις με αξιωματούχους του Κογκρέσου και από τα δύο μεγάλα κόμματα προκειμένου να συζητήσουν το πακέτο των μέτρων. Οι δημοκρατικοί εκτιμούν ότι το Κογκρέσο δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες του μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |