Tuesday, December 16, 2008

Tremont: Επενδύσεις 3,3 δισ. δολ με τον Μάντοφ

Tremont: Επενδύσεις 3,3 δισ. δολ με τον Μάντοφ


Κεφάλαια ύψους 3,3 δισ. δολαρίων – περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού ενεργητικού της – επένδυσε η Tremont Group Holdings, εταιρεία αντισταθμιστικών κεφαλαίων της OppenheimerFunds, με τον Μπέρναρντ Μάντοφ, σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, το οποίο επικαλείται το Bloomberg..

Ειδικότερα, η μονάδα Rye Investment Management της Tremont φέρεται να τοποθέτησε 3,1 δισ. δολάρια – ουσιαστικά το σύνολο των κεφαλαίων που διαχειρίζεται ο όμιλος – στην εταιρεία του Μάντοφ.

Επίσης, επένδυσε άλλα 200 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου το 7% του συνολικού ενεργητικού της, μέσω του fund της Tremont Capital Management, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι ο Μάντοφ συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, έχοντας ομολογήσει την απάτη του «σχεδίου Πόντζι», ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων.

«Πιστεύουμε ότι η Tremont άσκησε τον σωστό νομικό και οικονομικό έλεγχο όσον αφορά στις επενδύσεις της με τον Μάντοφ», αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της. Η μητρική της Tremont, OppenheimerFunds, είναι μονάδα της Massachusetts Mutual Life Insurance.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |