Wednesday, December 10, 2008

Εξετάζονται οι επενδύσεις των Fannie Mae και Freddie Mac

Εξετάζονται οι επενδύσεις των Fannie Mae και Freddie Mac

Οι Fannie Mae και Freddie Mac προχώρησαν σε ανεύθυνες επενδύσεις που κόστισαν δισεκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους, επεσήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου και Κυβερνητικής Αναδιάρθρωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων (House Oversight Committee), Henry Waxman. «Τα ίδια τα στελέχη τους είχαν προειδοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους στην αγορά ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης και τις εναλλακτικές αγορές», σημείωσε.

Τέσσερις πρώην αξιωματούχοι των Fannie Mae και Freddie Mac καταθέτουν στην Επιτροπή και υποστηρίζοντας ότι δεν φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη για την κρίση στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι τα κενά στη νομοθεσία ήταν αυτά που ενθάρρυναν την επέκταση των χορηγήσεων σε πιο επικίνδυνα προϊόντα με μικρό έλεγχο.

Ο Raines, ο διάδοχος του Daniel Mudd, και οι πρώην επικεφαλής της Freddie Mac, Richard Syron και Leland Brendsel επικεφαλείς των δύο εταιριών υποστήριξαν ότι το Κογκρέσο ήταν αυτό που πίεσε τις εταιρίες να διευρύνουν τη χρηματοδότησή τους σε περισσότερους δανειολήπτες, ενώ ταυτόχρονα οι ρυθμιστικές αρχές έκαναν ελάχιστα για να περιορίσουν τον κίνδυνο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |