Wednesday, December 10, 2008

Σχέδια για ενίσχυση των πληγέντων από τα επεισόδια

Σχέδια για ενίσχυση των πληγέντων από τα επεισόδια




Η λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρηματιών από τα επεισόδια καθώς και οι επαφές του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με στόχο την ομόφωνη καταδίκη της βίας των τελευταίων ημερών βρέθηκαν χθες στο κέντρο της επικαιρότητας.

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Τα μέτρα υπέρ των πληγέντων από τα επεισόδια επιχειρηματιών βρέθηκαν στα επίκεντρο των χθεσινών συναντήσεων.
Οσον αφορά το θέμα της οικονομικής στήριξης των επιχειρηματιών που βρέθηκαν «στο στόχαστρο» των κουκουλοφόρων, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και ο ΕΟΜΜΕΧ για την προώθηση μέτρων που θα ελαφρύνουν τους πληγέντες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», τα επιτελεία των δύο δημόσιων φορέων, έχουν επεξεργαστεί και προτείνει στην κυβέρνηση συγκεκριμένα «εργαλεία» και αναμένουν το πράσινο φως από τα αρμόδια υπουργεία, Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να τα θέσουν σε εφαρμογή.

Σε πολιτικό επίπεδο παρέμβαση για αποφυγή επεισοδίων, υπήρξε χθες το πρωί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο κ. Καρ. Παπούλιας υπογράμμισε σε μήνυμά του ότι «Η μέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι για όλους μια μέρα πένθους. Η δολοφονία του πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας. Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο "γιατί". Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές. Στην απάντησή του όμως πρέπει να επιμείνουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους νόμους».


Γ. Παπανδρέου: Ο λαός θα δώσει τη λύση.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, αμέσως μετά την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου άκουσε τον πρωθυπουργό «να περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση, χωρίς να παρουσιάζει καμία πρόταση εξόδου», όπως σημείωναν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι πρόσθεταν πως «μάλλον ο κ. Καραμανλής ήθελε να βάλει στο "κάδρο" της κρίσης που αδυνατεί να αντιμετωπίσει και τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση, που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη, τα δικαιώματά του, την ασφάλειά του», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |