Wednesday, December 10, 2008

3 στο σκαμνί για νοθεία καυσίμων

3 στο σκαμνί για νοθεία καυσίμων


Η τσιμπίδα της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου συνέλαβε τρεις επιχειρηματίες για νοθεία καυσίμων και τους έστειλε στο δικαστήριο.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλων Κασίνης, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου εξήγησε ότι στη μία από τις τρεις περιπτώσεις υπήρξε καταδικαστική απόφαση και καταβλήθηκε πρόστιμο τόσο στην εταιρεία πετρελαιοειδών όσο και στον πρατηριούχο διότι έγινε ανάμιξη του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης. «Στις δύο άλλες περιπτώσεις» επεσήμανε «υπήρξε νοθεία όσον αφορά στην ποιότητα των καυσίμων.

Στατιστικώς σημείωσε ο κ. Κασίνης ελέγχονται κάθε μέρα περίπου τρία πρατήρια, ενώ εκεί που υπάρχουν καταγγελίες και υπόνοιες γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι.

Ο κ. Κασίνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αφού όπως είπε η Κύπρος έχει κριθεί επανειλημμένα από την ΕΕ για τα πολύ υψηλά τα επίπεδα ποιότητας των καυσίμων της.

Όπως μεταδίδει επίσης το ΚΥΠΕ εκ μέρους του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε ότι οι περιπτώσεις αυτές οφείλονται σε λάθος όσον αφορά τη μεταφορά και διοχέτευση του συγκεκριμένου καυσίμου από τις εταιρείες. Γι' αυτό είπε και συμφωνήθηκε ότι με βάση τροποποιητικό νομοσχέδιο, υπεύθυνη για τη μεταφορά και διοχέτευση των καυσίμων είναι η εταιρεία. Εξέφρασε, επίσης, αντίθεση στην δυσφήμιση συγκεκριμένων πρατηρίων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, διατύπωσε την άποψη ότι προ πολλού θα έπρεπε να είχε ληφθεί η απόφαση της σφράγισης των αντλιών όταν εντοπίζεται νοθεία στα καύσιμα. «Το μέτρο αυτό θα πρέπει να επεκταθεί και για τους διανομείς πετρελαίων θέρμανσης» είπε επίσης προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνεται και δημόσια έκθεση των παρανομούντων πρατηριούχων και εταιρειών.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |