Monday, December 29, 2008

"Αλμα" 6% σημείωσε το αργό- Έκλεισε στα 40 δολάρια

"Αλμα" 6% σημείωσε το αργό- Έκλεισε στα 40 δολάρια

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό κλείνοντας λίγο πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +12%, μετά τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας, από την ισραηλινή αεροπορία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 280 Παλαιστίνιους. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύθηκαν λόγω της ανησυχίας ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην προμήθεια από τη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται ότι στην περιοχή αντιστοιχεί το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 6% στα 40,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα έφτασε να κερδίζει μέχρι και 12% στα 42,20 δολάρια το βαρέλι. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μικρός τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα την «εύκολη» εναλλαγή προσήμων.

Το συμβόλαιο του μπρεντ για τον ίδιο μήνα κατέγραψε κέρδη 6,54% στα 38,01 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

O Υπουργός Αμυνας, Ehud Barak, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Ισραήλ διεξάγει ένα «πόλεμο μέχρι θανάτου» με τη Χαμάς.

Ώθηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» έδωσε και η απόφαση της Κίνας, της χώρας με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, μετά την απόφασή της να συμπληρώσει τα έκτακτα αποθέματα πετρελαίου, ενώ οι τιμές είναι χαμηλές, ενώ ακόμη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι συμφωνούν με την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή.

REPORTER.GR

No comments:

Share |