Monday, December 29, 2008

Credit Suisse: Υψηλές ζημιές από επενδύσεις σε προϊόντα του Μάντοφ

Credit Suisse: Υψηλές ζημιές από επενδύσεις σε προϊόντα του Μάντοφ


Με ζημίες ύψους περίπου 1 δισ. ελβετικών φράγκων (925,9 εκ. δολαρίων) επιβαρύνθηκαν πελάτες της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse οι οποίες σχετίζονται με την απάτη του μεγιστάνα της Wall Street Μπέρναρντ Μάντοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Sonntag».

Εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας επιβεβαίωσε ότι οι πελάτες έχουν χάσει χρήματα όμως δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό των ζημιών, τονίζοντας ότι «η Credit Suisse δεν είχε υποδείξει ενεργώς στους πελάτες της να επενδύσουν σε προϊόντα του Μάντοφ ούτε και πωλούσε επενδυτικά προϊόντα του». Κανένα από τα fund που είχε συστήσει η Credit Suisse δεν περιελάμβανε επενδυτικά κεφάλαια του Μάντοφ, συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Και η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η UBS είχε ανακοινώσει ότι το άνοιγμά του τμήματός της στην επενδυτική τραπεζική σε προϊόντα του Μάντοφ ήταν «περιορισμένη και άνευ σημασίας». Ομως, την προηγούμενη Κυριακή, ελβετική εφημερίδα αποκάλυψε ότι fund με έδρα το Λουξεμβούργο που τελούσε υπό τη διαχείριση της UBS είχε επενδύσει 1,4 δισ. φράγκα σε κεφάλαια του Μάντοφ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |