Monday, December 29, 2008

Βατερλώ για την Dow Chemical στο Κουβέιτ

Βατερλώ για την Dow Chemical στο Κουβέιτ

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα το Βατοπαίδι της αλλά και το Κουβέιτ, όπου η αποκάλυψη στον τοπικό τύπο, ότι 850 εκ. δολάρια θα εδίνοντο ως προμήθειες, σε διάφορες ομάδες προκειμένου να εγκριθεί το επιχειρηματικό κοινοπρακτικό σχέδιο μεταξύ της Dow Chemical και της Kuweit Petroleum, ύψους 17. δισ. δολαρίων, για την δημιουργία πετροχημικής μονάδας, είχε να αποτέλεσμα να χαλάσει το deal. Μετά το δημοσίευμα, το Aνώτατο Συμβούλιο Πετρελαίου της χώρας, αποφάσισε να μην εγκρίνει τη συμφωνία, ενώ σύμφωνα με μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, εάν εγκρίνετο, τότε η επέμβαση του εισαγγελέα θα ήταν αναπόφευκτη, επειδή όπως αναφέρεται, υπήρχαν καταγγελίες πως το έργο ήταν υπερτιμολογημένο.

Η Dow Chemical, σε ανακοίνωση της εξέφρασε την απογοήτευση της, αλλά και την δέσμευση της όσον αφορά τα σχέδια της για την περιοχή. Η διακοπή του συγκεκριμένου σχεδίου, ανατρέπει την στρατηγική της Dow Chemical να εξασφαλίσει φθηνότερες πρώτες ύλες από προϊόντα πετρελαίου.

Επίσης, ανατρέπει τον σχεδιασμό της, όσον αφορά την πληρωμή της εξαγοράς τηςRohm & Haas, καθώς υπολόγιζε και στα 7,5 δισ. δολάρια που θα ελάμβανε από την Kuweit Petroleum.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, o αμερικανικός κολοσσός, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο 180 εργαστασίων και την μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 11%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |