Monday, December 29, 2008

Ιαπωνία: Μεγάλη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής

Ιαπωνία: Μεγάλη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής


Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία υποχώρησε περισσότερο από 8% τον Νοέμβριο, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ενώ το ίδιο διάστημα η ανεργία ενισχύθηκε κοντά στο 4%.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς εργασία τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία, καθώς πολλά εργοστάσια αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ συγχρόνως η καταναλωτική ζήτηση είχε υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία είχε υποχωρήσει κατά 3,1%. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας προειδοποίησε ότι η βιομηχανική παραγωγή θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά και τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κατά 8%.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών. Σημειώνεται ότι η Toyota και η Sony ανακοίνωσαν μείωση της παραγωγής, ενώ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναφέρει ότι δεν θα προχωρήσουν στη παραγωγή νέων οχημάτων, εάν πρώτα δεν πωληθούν τα ήδη υπάρχοντα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |