Monday, November 10, 2008

General Motors: Μηδενίζει την τιμή στόχο η Deutsche Bank

General Motors: Μηδενίζει την τιμή στόχο η Deutsche Bank


Κάμψη 30% καταγράφει η μετοχή της General Motors, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Deutsche Bank στην οποία μηδενίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της και υποβαθμίζει σε πώληση τη σύσταση για την εταιρία.
Η μετοχή της GM υποχωρεί κατά 1,30 στα 3,06 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης. «Ακόμη και αν η GM καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση, το μέλλον της εταιρίας είναι μάλλον αναποφευκτο να οδηγήσει εκεί, επισημαίνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Rod Lache.

Ακόμη, η Barclays μείωσε τη σύσταση σε απόδοση χαμηλότερη της GM αγοράς από ίση με αυτή της αγοράς και τοποθέτησε την τιμή στόχο στο 1 δολάριο.

Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή ζημιές 2,5 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ίσως χρειαστεί τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, αφού χρειάζεται περίπου 11 δισ. δολάρια το μήνα ώστε να καλύψει τις τρέχουσες οικονομικές της ανάγκες.

Αυτό όμως που είχε «ταράξει» ιδιαιτέρως την αγορά, ήταν ανακοίνωση της εταιρείας ότι κινδυνεύει να «μηδενίσει το ταμείο» μέσα στους επόμενους μήνες. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι λειτουργίες της αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται με την ελάχιστη απαιτούμενη ρευστότητα, προσθέτοντας ότι αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα βρίσκονται κάτω από το απαιτούμενο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο οι λειτουργικές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 4,2 δισ. δολάρια ή 7,35 δολάρια ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,6 δισ. στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημιές 3,7 δολαρίων ανά μετοχή.

Τέλος, οι συζητήσεις για συγχωνεύσεις που διεξήγαγε η εταιρεία με τη Chrysler, όπως επισημαίνουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έχουν ανασταλεί.

REPORTER.GR

No comments:

Share |