Monday, November 10, 2008

AIG: Διευρύνεται το κυβερνητικό «πακέτο διάσωσης»

AIG: Διευρύνεται το κυβερνητικό «πακέτο διάσωσης»

Ένα διευρυμένο κυβερνητικό «πακέτο διάσωσης», η αξία του οποίου θα ξεπερνά τα 150 δισ. δολάρια και που θα συμπεριλαμβάνει χαμηλότερα επιτόκια και περισσότερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους, ενδεχομένως να λάβει η American International Group (AIG).

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα την οποία επικαλείται το Bloomberg, η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το αρχικό δάνειο των 85 δισ. δολαρίων - με το οποίο είχε διασώσει την αμερικανική εταιρεία τον Σεπτέμβριο - σε 60 δισ. δολάρια, να αγοράσει προνομιούχες μετοχές της, αξίας 40 δισ. δολαρίων, καθώς και ενυπόθηκους τίτλους, τους οποίους κατέχει ή εγγυάται η AIG, αξίας 52,5 δισ. δολαρίων.

Τα ανωτέρω κεφάλαια εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν την ασφαλιστική εταιρεία να «αποσύρει» ένα μέρος του χαρτοφυλακίου συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps) και να δώσει ώθηση στις δραστηριότητες δανεισμού τίτλων, επισημαίνει η ανωτέρω πηγή.

Οι αλλαγές αυτές ενδεχομένως να προσφέρουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της AIG, Εντουαρντ Λίντι, περισσότερο χρόνο για να διασώσει την εταιρεία του, η οποία χρειάστηκε τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαφύγει τη χρεοκοπία.

Οι εκπρόσωποι της Fed, Μισέλ Σμιθ, και της AIG, Νίκολας Άσκου, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |