Monday, November 10, 2008

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η Circuit City

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η Circuit City

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου κατέθεσε η εταιρία Circuit City, εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις εταιρίες Best Buy, Wal-Mart Stores, καθώς και των εταιριών λιανικών πωλήσεων μέσω Internet.
Η εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 1949, όταν ο Samuel Wurtzel άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης τηλεοράσεων. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών έχει χάσει πάνω από 5 δις. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Η εταιρία με 721 καταστήματα στις ΗΠΑ και περίπου 770 στον Καναδά, δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις, ιδιαιτέρως στις περιοχές με χαμηλότερα εισοδήματα. Οι εταιρίες διαδικτυακών πωλήσεων, όπως η Amazon.com έχουν προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό πελατών.

Η αίτηση έγινε στο Πτωχευτικό δικαστήριο του Richmond, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πως κατέχει πάγια συνολικού ύψους 3,4 δις. δολαρίων και επισφάλειες ύψους 2,32 δις. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει το ένα πέμπτο των καταστημάτων στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξοικονομήσει ρευστό. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επιφέρει μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 17%, ήτοι κατά 430.000 εργαζόμενους.

REPORTER.GR

No comments:

Share |