Thursday, November 6, 2008

Μειώνονται τα bonus για τα κορυφαία στελέχη της Wall Street

Μειώνονται τα bonus για τα κορυφαία στελέχη της Wall Street


Τα κορυφαία στελέχη της Wall Street θα δουν τα bonus τους να «ψαλιδίζονται» έως και 70%, περισσότερο απ’ ό,τι αυτά των υπόλοιπων υπαλλήλων, εν μέσω μειούμενων εταιρικών εσόδων και ισχυρών πολιτικών πιέσεων, σύμφωνα με έκθεση της Johnson Associates.

Τα στελέχη, των οποίων οι μισθοί συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις που δημοσιοποιούν οι εταιρείες, θα βρεθούν αντιμέτωπα με τις μεγαλύτερες περικοπές. Αντίθετα, τα μπόνους των υπόλοιπων στελεχών θα μειωθούν μεταξύ 10% και 45% φέτος.

Όπως επισημαίνει, άλλωστε, ο εκτελεστικός διευθυντής της Johnson Associates, Άλαν Τζόνσον, οι απολαβές των εταιρικών στελεχών αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω το 2009.

Η έγκριση του αμερικανικού σχεδίου διάσωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου, ύψους 700 δισ. δολαρίων, έχει οδηγήσει πολλούς πολιτικούς να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Morgan Stanley να δικαιολογούν τις απολαβές των στελεχών τους στα τέλη του έτους. «Η πίεση των πολιτικών είναι έντονη», τονίζει ο Τζόνσον.

Η Goldman αναφέρει στις φετινές επίσημες καταστάσεις της ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Λόιντ Μπλάνκφαϊν έλαβε το 2007 μπόνους 67,9 εκατ. δολαρίων, ενώ οι δύο πρόεδροί της έλαβαν από 66,9 εκατ. δολάρια έκαστος.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |