Tuesday, November 25, 2008

Βρετανία: Νέα πτώση των ενυπόθηκων δανείων

Βρετανία: Νέα πτώση των ενυπόθηκων δανείων



Νέα υποχώρηση παρατηρήθηκε στα ενυπόθηκα δάνεια που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο στη Βρετανία, σε συνέχεια της μικρής πτώσης το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Η χορήγηση ενυπόθηκων δανείων, μετά την αφαίρεση εξαγορών και αποπληρωμών, ανήλθε στα 2,9 δισ. στερλίνες τον περασμένο μήνα, έναντι των 3,5 δισ. στερλινών το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Τραπεζιτών.

Το συνολικό ύψος των ενυπόθηκων δανείων κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους (4,73 δισ. στερλίνες) και πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο αριθμό μετά τον Απρίλιο 2001.

Πτώση σημείωσε επίσης ο αριθμός των στεγαστικών δανείων, ο οποίος ανήλθε στα 21.584 δάνεια, καταγράφοντας ελαφρά ανάκαμψη το Σεπτέμβριο μετά τα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την έκθεση του σερ Τζέιμς Κρόσμπι, πρώην επικεφαλής της HBOS, το συνολικό ποσό εξαγορών και αποπληρωμών θα υπερβεί τις χορηγήσεις ενυπόθηκων δανείων στη διάρκεια του έτους.

Το εν λόγω φαινόμενο αποδίδεται από την έκθεση στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που δυσχεραίνουν τη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες.

«Θεωρώ ότι το νέο καθαρό ποσό ενυπόθηκων δανείων θα περάσει σε αρνητικό έδαφος το 2009, ενώ το 2010 αναμένεται συγκρατημένη ανάκαμψη, αναφέρει ο σερ Κρόσμπι.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |