Tuesday, November 25, 2008

Πτωτικά το πετρέλαιο μετά το χθεσινό ράλι

Πτωτικά το πετρέλαιο μετά το χθεσινό ράλι

Πτωτικά κινείται σήμερα το αργό μετά το ράλι (+9%) που σημείωσε χθες. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της Δευτέρας ήταν μάλλον υπερβολικά δεδομένου ότι η ζήτηση μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι βραχυπρόθεσμα τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν αλλάξει. Προσθέτουν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η κατανάλωση καυσίμων θα βρίσκεται στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες και οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα δεχτούν πιέσεις.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 2,09% στα 53,36 δολάρια το βαρέλι. Χθες έκλεισε στο +9,2% και τα 54,50 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Νοεμβρίου.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται πτωτικά κατά 2,8% στα 52,42 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου. Χθες σημείωσε κέρδη 9,6% και έκλεισε στα 53,93 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κινούνται τα υπόλοιπα εμπορεύματα σήμερα. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του χαλκού καταγράφει απώλειες 2,9% στα 3.640 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Ο χρυσός άμεσης παράδοσης υποχωρεί κατά 63 λεπτά στα 813,70 δολάρια η ουγγιά ενώ χθες ενισχύθηκε κατά 7,3%.

Οι υπουργοί πετρελαίου από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 29 Νοεμβρίου στο Κάιρο και στις 17 Δεκεμβρίου στο Οράν της Αλγερίας, ενώ η αγορά αναμένει νέα μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, έως το τέλος της χρονιάς.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η φημολογούμενη μείωση της ημερήσιας παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν θα είναι αρκετή για να αποτρέψει τη «διόγκωση» των αποθεμάτων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |