Tuesday, November 25, 2008

Σχέδιο τόνωσης της γαλλικής οικονομίας προανήγγειλε ο Σαρκοζί

Σχέδιο τόνωσης της γαλλικής οικονομίας προανήγγειλε ο Σαρκοζί


«Πακέτο» μέτρων για την τόνωση της γαλλικής οικονομίας ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει εντός των επόμενων 10 ημερών ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρκοζί, το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του κατασκευαστικού κλάδου και της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάποιοι τομείς της οποίας έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την τρέχουσα οικονομική κρίση.

«Σε λιγότερες από 10 μέρες θα ανακοινώσουμε ένα σχέδιο για τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και την ενδυνάμωση του κατασκευαστικού τομέα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη βόρεια Γαλλία.

Η Γαλλία, η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., ασκεί έντονες πιέσεις για μια πανευρωπαϊκή απάντηση στην οικονομική επιβράδυνση, μετά τη συντονισμένη δράση του τελευταίου μήνα για την ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χθες πως έχει έρθει η ώρα «να επενδύσουμε μαζικά στις υποδομές, την έρευνα, την καινοτομία, την παιδεία, την εκπαίδευση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της τρέχουσας κρίσης, με την Peugeot-Citroen να έχει ήδη ανακοινώσει περικοπές 3.550 θέσεων εργασίας και τη Renault άλλες 6.000 περικοπές.

Σημαντικός είναι όμως ο αντίκτυπος και στον κλάδο των κατασκευών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών στη Γαλλία υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο κατά 20,6%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |