Tuesday, November 25, 2008

"Ξεφούσκωσε" το αργό- Πτώση 6,2%

"Ξεφούσκωσε" το αργό- Πτώση 6,2%

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού οι επενδυτές «παγιδεύτηκαν» στην εκτίμηση ότι τα κέρδη της Δευτέρας ήταν μάλλον υπερβολικά δεδομένου ότι η ζήτηση μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι βραχυπρόθεσμα τα δεδομένα της πραγματικής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν αλλάξει. Προσθέτουν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η κατανάλωση καυσίμων θα βρίσκεται στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες και οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα δεχτούν πιέσεις.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 6,8% στα 50,77 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινήθηκε πτωτικά κατά 6,2% στα 50,59 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου.

Οι υπουργοί πετρελαίου από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 29 Νοεμβρίου στο Κάιρο και στις 17 Δεκεμβρίου στο Οράν της Αλγερίας, ενώ η αγορά αναμένει νέα μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, έως το τέλος της χρονιάς.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η φημολογούμενη μείωση της ημερήσιας παραγωγής από τον ΟΠΕΚ δεν θα είναι αρκετή για να αποτρέψει τη «διόγκωση» των αποθεμάτων.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε το αργό και από το γεγονός ότι αύριο θα ανακοινωθούν τα αποθέματα της προηγούμενης εβδομάδας, για τα οποία οι εκτιμήσεις «δείχνουν» νέα ανοδο. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση 1,1 εκατ. βαρελιών, την ίδια εβδομάδα που η ζήτηση των καυσίμων υποχώρησε κατά 7%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |