Friday, October 17, 2008

Google: Δεν τη σκιάζει κρίση καμιά

Google: Δεν τη σκιάζει κρίση καμιά


Τα κέρδη τριμήνου της Google Inc ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street, εκτινάσσοντας τη μετοχή της εταιρείας κατά 10%, καθώς η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακής αναζήτησης και διαφήμισης κατάφερε να κρατήσει μακριά της σύννεφα της κρίσης.

Ωστόσο, με την αβεβαιότητα να κυριεύει όλους τους επιχειρηματικούς ηγέτες, τα στελέχη της κυβέρνησης και τους σχολιαστές των ΜΜΕ ανά τον κόσμο, η Google δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη δραστηριότητά της στη διαφήμιση, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Πλέουμε σε άγνωστα νερά», δήλωσε ο Σμίντ αναφορικά με την οικονομία και πρόσθεσε ότι η Google ασκεί πλέον αυστηρότερο έλεγχο στα έξοδά της. «Είμαστε ιδιαίτερα ρεαλιστές όσον αφορά στις μακροοικονομικές συνθήκες, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της Google».

Οι ανακουφισμένοι επενδυτές δήλωσαν ότι η Google φαίνεται να είναι η μοναδική εταιρεία που έχει καταφέρει να προφυλαχθεί από την οικονομική καταιγίδα.

«Ακόμη και σε μια πτωτική αγορά, οι διαφημιστές θα συνεχίζουν να ψάχνουν για πελάτες. Τα αποτελέσματα του τριμήνου διαχωρίζουν τη Google από την eBay και τη Yahoo», αναφέρει ο Κόλιν Γκίλις, αναλυτής της Canaccord Adams. Πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης, ευχόταν ολόψυχα τα αποτελέσματα της Google να στηρίξουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Παρότι [η Google] δεν είναι άτρωτη απέναντι στην οικονομική ύφεση, η αποτίμησή της είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τη στιγμή που η Yahoo, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, παλεύει για την επιβίωση. Από ανταγωνιστικής πλευράς, λοιπόν, τα νέα είναι εξαιρετικά», ανέφερε στο Reuters ο Γκρεγκ Γουνταρντ, υπεύθυνος στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Manning & Napier Advisors.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |