Friday, October 17, 2008

Ν. Κορέα: Προς ανάληψη δράσης για τη στήριξη των αγορών

Ν. Κορέα: Προς ανάληψη δράσης για τη στήριξη των αγορών


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι χαράσσοντες την οικονομική πολιτική στη Νότια Κορέα,, αναζητώντας τρόπους τόνωσης της εμπιστοσύνης στην οικονομία, μετά τη «βουτιά» του γουόν και την πτώση των μετοχών σε χαμηλά τριετίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Κανγκ Μαν Σου, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Λι Σενγκ Τε και ο επικεφαλής της ρυθμιστικής χρηματοοικονομικής αρχής Γιουν Κουάνγκ Γου.

Η Standard & Poor’s εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο παροχής εγγυήσεων στον δανεισμό των τραπεζών, προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εξασφάλισης ξένων κεφαλαίων λόγω της διεθνούς κρίσης.

Η πτώση στα χρηματιστήρια της χώρας συνεχίστηκε, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά και πλέον ετών, εν μέσω ανησυχιών ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα χρέη από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την S&P, οι νοτιοκορεάτικες τράπεζες έχουν πιθανότητες άνω του 50% να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη χρηματοδότησή τους σε ξένα νομίσματα λόγω της πιστωτικής κρίσης.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |