Friday, October 17, 2008

Buffett: Όλα τα λεφτά στις αμερικάνικες μετοχές

Buffett: Όλα τα λεφτά στις αμερικάνικες μετοχές

Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για αγορές αμερικανικών μετοχών, συμβουλεύει τους επενδυτές ο δισεκατομμυριούχος, Warren Buffett. Όπως λέει, αυτός αυτή τη στιγμή αγοράζει αμερικανικές μετοχές και εάν οι τιμές παραμείνουν ελκυστικές, οι προσωπικές του επενδύσεις, εκτός του μεριδίου του στην Berkshire Hathaway, θα είναι σύντομα ολοκληρωτικά στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.
Σε άρθρο του στους New York Times, ο Buffett επισημαίνει ότι ακολουθεί την αρχή: «να είσαι επιφυλακτικός εκεί όπου οι υπόλοιποι είναι άπληστοι και άπληστοι εκεί όπου οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί.» Ο υπερβολικός φόβος για τη μακροπρόθεσμη ευημερία των αμερικανικών εταιριών είναι ανόητος, σημειώνει και οι περισσότερες από αυτές θα σημειώνουν κέρδη ρεκόρ στα επόμενα χρόνια.

Ενώ οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς δεν μπορούν να προβλεφθούν, το πιο πιθανό είναι η αγορά να ανακάμψει πριν από την οικονομία ή τη γενικότερη επενδυτική εμπιστοσύνη και «αν περιμένει κανείς τους κοκκινολαίμηδες η άνοιξη θα περάσει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κρίση του 1930 ο Buffett υπενθυμίζει ότι ο δείκτης Dow Jones άγγιξε το ναδίρ του στις 8 Ιουλίου του 1932, οι οικονομικές συνθήκες συνέχισαν να επιβραδύνονται μέχρι την προεδρία Ρούσβελτ το Μάρτιο του 1933, ύστερα όμως η αγορά σκαρφάλωσε 30% υψηλότερα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |