Friday, October 17, 2008

Στο 8% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού-Κέρδη 2 δολ σήμερα

Στο 8% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού-Κέρδη 2 δολ σήμερα

Σημαντικό rebound κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σαφώς ενισχυμένο από τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή στην έκτακτη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας. Το συμβόλαιο του αργού για το Νοέμβριο ενισχύθηκε κατά 2 δολάρια στα 71,85 δολάρια το βαρέλι.
Παρά τη σημερινή ανοδο το αργό σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 8%, διευρύνοντας τις απώλειες από τις 11 Ιουλίου, όταν και είχε σημειώσει τα ιστορικά υψηλά, στο 50%. Το συμβόλαιο του μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου κινήθηκε ανοδικά κατά 0,25% στα 68,11 δολάρια το βαρέλι.

Ο «μαύρος χρυσός» έπεσε χθες κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι μετά και την, διπλάσια του αναμενομένου, αύξηση των αποθεμάτων που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, οι οποίες παράγουν πάνω από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής, θα μειώσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την επόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ακόμη μεγαλύτερη μείωση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |