Friday, October 17, 2008

«Ο κίνδυνος συστημικής κατάρρευσης πέρασε»

«Ο κίνδυνος συστημικής κατάρρευσης πέρασε»

Ο κίνδυνος συστημικής κατάρρευσης για το διεθνές τραπεζικό σύστημα απομακρύνθηκε, μετά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ωστόσο θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, Ανταϊρ Τάρνερ.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Τάρνερ υποστηρίζει ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις θέσεις που είχαν έως σήμερα, καθώς αναζητούν ένα πιο αποτελεσματικό καθεστώς ελέγχου του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Παρόλο που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μακρο-οικονομικές συνέπειες από τα όσα έχουν συμβεί, νομίζω ότι έχουμε περάσει το σημείο κινδύνου στο οποίο βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μία θεμελιώδη συστημική κατάρρευση στην καρδιά του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος», αναφέρει ο Ανταϊρ Τάρνερ στην συνέντευξή του.

Σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματούχο, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εστιάσουν τώρα την προσοχή τους στο πως θα ορίσουν την απαίτηση για την ελάχιστη κεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, μετά τα μέτρα στήριξης των τραπεζών που ελήφθησαν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |