Monday, September 22, 2008

Aύριο στο Δ.Σ. της ΕΧΑΕ το short selling!

Aύριο στο Δ.Σ. της ΕΧΑΕ το short selling!

Αύριο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ θα συζητηθεί το θέμα της κατάργησης του short selling για συγκεκριμένες μετοχές του 20άρη και ειδικά του χρηματο/οικονομικού κλάδου, βάζοντας φρένο στην υποτιμητική κερδοσκοπία που έχει αναπτυχθεί. Ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος δείχνει προβληματισμένος ως προς τη σκοπιμότητα του μέτρου, τη στιγμή που οι απώλειες στις τραπεζικές μετοχές έχουν ξεπεράσει το 40%. Η πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνεται έπειτα από πρόμοιες αποφάσεις των αμερικανικών και βρετανικών εποπτικών αρχών, αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης που πλήττει ΗΠΑ και Ευρώπη.


Στο μεταξύ, με χαμηλό στις 3.164 μονάδες, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. δείχνει να κερδίζει κάτι από το χαμένο έδαφος, κινούμενος στις 3.181 μονάδες.

Η ένθερμη και εντυπωσιακή άνοδος της περασμένης Παρασκευής έχει περάσει πλέον στην ιστορία και οι επενδυτές, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, θα πρέπει να επανέλθουν στη καθημερινότητα.

Από τις μετοχές που διακινο΄νται οι 90 υποχωρούν και οι 64 ενισχύονται με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 62 εκατ. ευρώ, καθώς ανά λεπτό εισρέουν 568 χιλιάδες ευρώ.

Απώλειες 2,5% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής, στα 30,80 ευρώ, κατά 1,5% υποχωρεί η Alpha, στα 15,76, κατά 1,70% η Eurobank, στα 13,84 και κατά 1,86% η μετοχή της Πειραιώς στα 16,90 ευρώ. Συγκρατημένη και ελεγχόμενη είναι η υποχώρηση της Marfin Popular, στα όρια των 4 ευρώ, ενώ θετικό είναι το πρόσημο για την Κύπρου, που ενισχύεται στα 7,26 ευρώ.

Το ενδεχόμενο κατάργησης ή προσαρμογής του short selling στα ελληνικά δεδομένα, δίνει ώθηση στη μετοχή της ΕΧΑΕ που ενισχύεται πάνω από 6%, στα 8,52 ευρώ, ενώ σημαντική εξάλλου είναι η αντίδραση της Ιντραλότ, του Μυτιληναίου, της Motor Oil, της Ιντρακόμ, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |