Monday, September 22, 2008

Sanofi-Aventis: Εξαγοράζει τη Zentiva έναντι 1,8 δισ. ευρώ

Sanofi-Aventis: Εξαγοράζει τη Zentiva έναντι 1,8 δισ. ευρώ



Στην εξαγορά της Zentiva συμφώνησε να προχωρήσει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis, έναντι ποσού 1,8 δισ. ευρώ, μετά τη νέα, βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε για την απόκτηση της τσέχικης εταιρείας.

Βάσει της νέας προσφοράς, οι μέτοχοι της Zentiva θα λάβουν 1.150 τσέχικες κορόνες ανά μετοχή, ποσό 9,5% υψηλότερο σε σχέση με αυτό που προσέφερε η Sanofi αρχικά. Σημειώνεται ότι η βελτιωμένη προσφορά επεκτάθηκε και για τις μετοχές με τη μορφή Συγκεντρωτικών Αποθετηρίων Μετοχών (Global Depositary Shares).

Μέχρι σήμερα, το δ.σ. της Zentiva παρότρυνε τους επενδυτές να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς της Sanofi.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία αναφέρει πως «η συμφωνία που οδηγεί σε βελτιωμένη προσφορά εγκρίθηκε ομόφωνα από το δ.σ. της Zentiva, το οποίο συνιστά στους μετόχους της να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Sanofi-Aventis».

Στόχος της τελευταίας είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της Zentiva, έτσι ώστε να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά γενοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων (generics) της ανατολικής Ευρώπης. Η τσέχικη εταιρεία πουλάει τα προϊόντα της σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Ρουμανία.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |