Monday, September 29, 2008

Hypo Real Estate: Διοχέτευση κεφαλαίων από γερμανική κυβέρνηση, τράπεζες

Hypo Real Estate: Διοχέτευση κεφαλαίων από γερμανική κυβέρνηση, τράπεζες


Σε διοχέτευση δισεκατομμυρίων ευρώ στην Hypo Real Estate προχώρησαν η κυβέρνηση Μέρκελ και κορυφαίες τράπεζες της Γερμανίας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χορηγήσεων της χώρας βρέθηκε στο χείλος κατάρρευσης.

Αν και η HRE δεν αποκάλυψε το ύψος του ποσού και τις τράπεζες που προσήλθαν αρωγοί, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση, το πακέτο ενδέχεται να ανέλθει συνολικά στα 35 δισ. ευρώ. Το ύψος του ποσού καταδεικνύει πως η Hypo Real Estate είναι προς το παρόν το μεγαλύτερο πλήγμα το οποίο δέχεται η Γερμανία από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Η βοήθεια στην HRE ήλθε μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχε η BaFin, η ρυθμιστική αρχή του γερμανικού τραπεζικού τομέα. Όπως αποκάλυψαν, άλλωστε, οι ανωτέρω πηγές, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Πιρ Στάινμπρυκ ενημέρωσε τους ηγέτες των κομμάτων για την κρίση η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εκτιμάται ότι η HRE αντιμετώπιζε προβλήματα αναχρηματοδότησης στην Depfa, την εταιρεία χορηγήσεων στον δημόσιο τομέα, την οποία απέκτησε το 2007, καθώς η έκθεση της τελευταίας στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου ήταν μεγάλη.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |