Monday, September 29, 2008

Χριστουγεννιάτικο κύμα απολύσεων για τα ''λευκά κολάρα''

Χριστουγεννιάτικο κύμα απολύσεων για τα ''λευκά κολάρα''

Μαύρα... Χριστούγεννα θα περάσουν 12.000 εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό κλάδο στη Βρετανία, καθώς μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται νέο κύμα απολύσεων σύμφωνα με το επιχειρηματικό λόμπι CBI.
Οι τράπεζες εμφανίζουν πια τις χειρότερες προοπτικές κερδοφορίας από το 1989, ανέφερε η Ομοσπονδία των Βρετανών Βιομηχάνων. Περίπου το 99% των μελών της εκτιμούν ότι η κατάσταση στις αγορές δεν θα βελτιωθεί τουλάχιστον για τους επόμενους 6 μήνες.

Οι βρετανικοί τραπεζικοί και ασφαλιστικοί όμιλοι, ακολουθούν τα «χνάρια» των αντίστοιχων αμερικανικών και ευρωπαϊκών στις περικοπές προσωπικού σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Στον εν λόγω κλάδο, που απασχολεί το 4% των εργαζόμενων στη Βρετανία, σημειώθηκαν 9.000 απολύσεις μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2007.

Η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα από πλευράς κεφαλαιοποίησης ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει σε 550 απολύσεις στη Βρετανία. Οι συνολικές περικοπές προσωπικού στο τρίτο τρίμηνο του έτους ανέρχονται σε 8.000.

Σύμφωνα με έρευνα του Centre for Economics and Business Research, το Λονδίνο θα έρθει αντιμέτωπο με 20.000 απολύσεις το 2008 και το 2009.

REPORTER.GR

No comments:

Share |