Tuesday, September 23, 2008

Σημαντική διόρθωση κατέγραψε το αργό

Σημαντική διόρθωση κατέγραψε το αργό

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το αργό, καθώς η άσχημη εικόνα που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές διεθνώς εντείνει την ανησυχία των επενδυτών ότι το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής κυβέρνησης δε θα καταφέρει να «λυτρώσει» τις αγορές.Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε σήμερα κατά 2,5% στα 106,61 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου έκλεισε χθες στα 120,92 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 17%. Ενδοσυνεδριακά έφτασε και τα 130 δολάρια.

Το συμβόλαιο του μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου κατέγραψε απώλειες κατά 2,7% στα 103,16 δολάρια το βαρέλι.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,4695, με ανοδο 0,5%. Χθες έφτασε και το 1,4866, ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα για το ευρώ από τις 22 Αυγούστου.

Στο αναγκαστικό κλείσιμο θέσεων short από τους επενδυτές που είχαν στο αργό συμβόλαια που έληγαν χθες αποδόθηκε η ξέφρενη κούρσα ανόδου των τιμών που «μαύρου χρυσού» που σημειώθηκε. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 24 ετών. Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου, που έληξε χθες, σημείωσε κέρδη 16 δολαρίων αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Αυγούστου, την ίδια ώρα που το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση έναντι του ευρώ από τον Ιανουάριο του 2001.

REPORTER.GR

No comments:

Share |