Tuesday, September 23, 2008

Μπερνάνκι- Πόλσον: Κατεπείγουσα η ανάγκη έγκρισης του σχεδίου

Μπερνάνκι- Πόλσον: Κατεπείγουσα η ανάγκη έγκρισης του σχεδίου

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη για δράση του Κογκρέσου προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την χρηματοπιστωτική κρίση, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης που έχει καταρτίσει ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομίας Henry Paulson.
H άμεση δράση και έγκριση του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο θα αποτρέψει τη δημιουργία δυσχερέστερων συνθηκών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία, σημείωσε ο πρόεδρος της Fed.


Τόσο ο πρόεδρος της Fed όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον ασκούν πιέσεις στο Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα το σχέδιο που έχουν προτείνει, ύψους 700 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη των αμερικανικών τραπεζών. Το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά των «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού από τους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Μπερνάνκι σημειώνει μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η πρόταση από το Κογκρέσο, η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί ενώπιον σοβαρής απειλής.

Ο Πόλσον από την πλευρά του, προειδοποιεί τα μέλη του Κογκρέσου να μην καθυστερήσουν την έγκριση του σχεδίου, «μέσα από έναν διάλογο σχετικά με περιττές προσθήκες», εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητη η άμεση εφαρμογή του. «Θα πρέπει να περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο γρήγορα και με διαφάνεια», συμπληρώνει.

REPORTER.GR

No comments:

Share |