Friday, September 26, 2008

Περιόρισε τα εβδομαδιαία κέρδη του αργού η σημερινή πτώση

Περιόρισε τα εβδομαδιαία κέρδη του αργού η σημερινή πτώση

Μικρή πτώση σημείωσε το αργό στη σημερινή συνεδρίαση, μειώνοντας τις απώλειες που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης οι οποίες έφτασαν ακόμα και το 3,5%, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει και τη ζήτηση για καύσιμα.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Νοέμβριο υποχώρησε κατά 1,1% στα 106,89 δολάρια το βαρέλι και σε επίπεδο εβδομάδες διαμορφώθηκε με κέρδη της τάξεως του 4%.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κατέγραψε απώλειες 0,75% στην αγορά του Λονδίνου και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 102,08 δολάρια το βαρέλι.

Οι 14 από τους 29 αναλυτές του Bloomberg, ή το 48%, εκτιμούν ότι οι τιμές θα πέσουν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Οκτώ αναλυτές «βλέπουν» άνοδο ενώ επτά αναμένουν σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα.

Η ζήτηση καυσίμων διαμορφώθηκε στα 19,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2003.

«Βαρίδι» στο αργό αποτέλεσε η αρνητική αναθεώρηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού εμφανίστηκε αυξημένο κατά 2,8%, αρχικά είχε εμφανίσει άνοδο κατά 3,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου, η εν λόγω αρνητική «τροπή» αποδίδεται στην πτώση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις.

REPORTER.GR

No comments:

Share |