Friday, September 26, 2008

Διαλύει τις φήμες η Fortis

Διαλύει τις φήμες η Fortis

Στην προσπάθεια ανακοπής του sell-off της μετοχής της βρίσκεται η Βελγική Fortis, η οποία αυτήν την εβδομάδα έχασε το 30% της αξίας της, λέγοντας ότι η τράπεζα διανύει περίοδο σταθερότητας.
Ο CEO της εταιρείας, Herman Verwilst, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι έχει εκπλαγεί από τη μεγάλη πτώση της μετοχής της Τράπεζας, αφού η τρέχουσα τιμή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της μετοχής.

Σήμερα η Fortis πραγματοποίησε βουτιά 20% στις Βρυξέλλες καθώς φουντώνουν» οι φήμες ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Το χειρότερο σενάριο αναφέρει ότι η Fortis αναγκάστηκε να στραφεί στην ανταγωνίστριά της Rabobank για ρευστότητα. Τόσο η Rabobank όσο και η ολλανδική κεντρική τράπεζα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η οικονομική θέση της Fortis επιδεινώθηκε μετά και την εξαγορά του 1/3 της ABN Amro, περίοδος που συνέπεσε με την έναρξη της κρίσης στην πιστωτική αγορά.

«Η Fortis δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας», ξεκαθάρισε σήμερα η τράπεζα και επεσήμανε ότι διαθέτει χρηματοδοτική βάση ύψους 300 δισ. ευρώ και ισχυρούς δείκτες φερεγγυότητας.

Ωστόσο ανέφερε ότι εξετάζει την πώληση περισσότερων μη βασικών δραστηριοτήτων της από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |