Friday, September 26, 2008

ΗΠΑ: Στον ''αέρα'' οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης

ΗΠΑ: Στον ''αέρα'' οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης

«Ανέκρουσαν πρύμναν» οι προσπάθειες του Λευκού Οίκου να προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου των ΗΠΑ. Η χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Τζόρτζ Μπους με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς δεν απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η διακομματική κατ' αρχήν συμφωνία.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κυκλοφόρησαν έντονες φήμες, συνοδευόμενες από σχετικές θετικές δηλώσεις μελών του Κογκρέσου, ότι είναι θέμα χρόνου η πολυπόθητη έγκριση του σχεδίου του υπουργού Οικονομίας Χένρι Πόλσον.

Όμως η συνάντηση που έγινε χθες στον Λευκό Οίκο, «τίναξε στον αέρα» τις συζητήσεις καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν ενστάσεις για το σχέδιο, κατέθεσαν νέα πρόταση και τελικά αποσύρθηκαν από την ευρεία σύσκεψη προκαλώντας πανικό στους Δημοκρατικούς.



Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά πρόοδος αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |