Friday, September 26, 2008

Moody΄s: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για το μέλλον των ρωσικών τραπεζών

Moody΄s: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για το μέλλον των ρωσικών τραπεζών

Αρνητική είναι η έκθεση του διεθνούς οίκου Moody΄s για τον τραπεζικό κλάδο των ρωσικών χρηματιστηρίων, μετά και τη νέα πτώση που σημείωσε σήμερα, η οποία αγγιξε το 2,8%.
Η έκθεση του Moody΄s στηρίζεται στο γεγονός ότι οι ρωσικές τράπεζες έχουν μεγάλες δομικές αδυναμίες, οι οποίες φάνηκαν ανοιχτά και στην αδυναμία τους να συγκρατήσουν την πτωτική πορεία όχι μόνο του κλάδου τους, αλλά και όλου του χρηματιστηρίου, η οποία έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους, και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Σημαντικός παράγοντας στην αρνητική έκθεση ήταν και η μικρή αύξηση κεφαλαίων που παρατηρείται στις τράπεζες, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένες εκροές κεφαλαίων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και κορυφαίος αναλυτής του οίκου Moody΄s, Andrey Artyukhin. Επιπλέον, πρόσθεσε ο Andrey Artyukhin, είναι πολύ πιθανό να δούμε περεταίρω «φθορά» του τραπεζικού κλάδου, λόγω μείωσης της ρευστότητας, χειροτέρευσης της ποιότητας των κεφαλαίων και πτώση της κερδοφορίας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |