Thursday, April 17, 2008

Κατηγορείται για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Samsung

Κατηγορείται για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Samsung

ΣΤΟ εδώλιο του κατηγορουμένου για φοροδιαφυγή και παράβαση καθήκοντος θα βρεθεί ο πρόεδρος της Samsung Λι Κουν Χι, έπειτα από τρίμηνη έρευνα που διεξήχθη μετά τις καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς στον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της Νοτίου Κορέας.

Ο 66χρονος Λι κατηγορείται, σύμφωνα με την ενάγουσα αρχή, για φοροδιαφυγή ύψους 112,8 δισ. γουόν (114 εκατ. δολάρια) αλλά και για παράβαση καθήκοντος, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για ζημίες που εμφάνισε η Samsung όταν ο ίδιος βοηθούσε τον γιο του να αποκτήσει τον έλεγχο μονάδων του ομίλου.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλα εννέα στελέχη της εταιρείας. Ο Λι, ο οποίος είχε αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες, δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει το θέμα.

Οι έρευνες, με επικεφαλής ανεξάρτητο σύμβουλο, ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου, μετά από ισχυρισμούς του πρώην κορυφαίου δικηγόρου της Samsung Κιμ Γιονγκ Τσουλ ότι η εταιρεία διέθεσε τουλάχιστον 200 δισ. γουόν (202 εκατ. δολάρια) προκειμένου να δωροδοκήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους σημαίνοντες παράγοντες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |