Thursday, April 17, 2008

France Telecom: Επιβεβαιώνει ενδιαφέρον για TeliaSonera

France Telecom: Επιβεβαιώνει ενδιαφέρον για TeliaSonera

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ διευθυντής της France Telecom Γκερβέ Πεγισιέ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στους Financial Times το ενδιαφέρον της εταιρείας του για τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίας της Σουηδίας TeliaSonera διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν χρειάζεται να βιαστεί».

«Αν με ρωτήσετε αν εξετάζουμε μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της TeliaSonera, θα σας έλεγα “ναι”», δήλωσε ο Πεγισιέ στη βρετανική εφημερίδα.

Το ενδιαφέρον της France Telecom για τη σουηδική εταιρεία αποκάλυπτε στο χθεσινό φύλλο της η “Le Figaro”, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή ενδεχομένως να πυροδοτήσει κύμα εξαγορών στον ευρωπαϊκό τομέα τηλεπικοινωνίας.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των δύο εταιρειών, η France Telecom θα καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, προσπερνώντας την Deutsche Telekom Επίσης, θα αποκτήσει πρόσβαση σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία και η Τουρκία, ενώ θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά υπηρεσιών ίντερνετ για κινητή τηλεφωνία.

Η κεφαλαιοποίηση του νέου ομίλου υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στα 125 δισ. δολάρια, έναντι 76,6 δισ. δολάρια της Deutsche Telekom.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |