Thursday, April 17, 2008

Βρετανία: Σχέδιο ανταλλαγής ενυπόθηκων χρεογράφων με κρατικά ομόλογα

Βρετανία: Σχέδιο ανταλλαγής ενυπόθηκων χρεογράφων με κρατικά ομόλογα

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ αρχές, οι οποίες δέχονται πιέσεις για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων, μελετούν σχέδιο που θα επιτρέψει στους δανειοδότες να ανταλλάξουν ενυπόθηκα χρεόγραφα με κρατικά ομόλογα, όπως επισημαίνουν έγκυρα πληροφορημένες πηγές.

Παρ' όλα αυτά, το σχέδιο δεν είναι ακόμη έτοιμο και με τον πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, και τον υπουργό Οικονομικών, Άλιστερ Ντάρλιγκ, εκτός Βρετανίας, η σχετική ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Μπράουν θα έχει συναντήσεις και με τραπεζίτες της Wall Street.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στη βρετανική κτηματαγορά, η πιστωτική «ασφυξία» αλλά και η οικονομική επιβράδυνση στη Βρετανία επιφέρουν πλήγμα στη δημοτικότητα του κ. Μπράουν. Η στερλίνα [GBP=X] σημείωσε και χθες ιστορικό ναδίρ έναντι του ευρώ, χάρη στις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, στις προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί προειδοποιούν για εξασθένηση του τομέα απασχόλησης, εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |