Thursday, February 7, 2008

Διαχωρισμός των οnline δραστηριοτήτων της AOL


Διαχωρισμός των οnline δραστηριοτήτων της AOL

Σε ποσοστό 41% μειώθηκαν τα κέρδη της Time Warner στο τρίμηνο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος ένα χρόνο πριν.
TΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ του στρατηγική ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες εξελίξεις παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Time Warner, Τζεφ Μπιουκς, με τον κολοσσό μέσων μαζικής ενημέρωσης να σχεδιάζει το διαχωρισμό των οnline δραστηριοτήτων της AOL.

Η στρατηγική του κ. Μπιουκς παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου. Τα κέρδη της Time Warner μειώθηκαν σε ποσοστό 41%, στο 1,03 δισ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 1,75 δισ. δολαρίων του αντίστοιχου τριμήνου ένα χρόνο πριν.

Ο κ. Μπιουκς ανέλαβε καθήκοντα στο τιμόνι της Time Warner στις αρχές του έτους και δέχεται πιέσεις να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή σχέδιο αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης της τιμής της μετοχής του ομίλου.

Ο κ. Μπιουκς επιδιώκει το διαχωρισμό των online δραστηριοτήτων της AOL, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της εταιρείας, ώστε να αντεπεξέλθει στις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις από «κολοσσούς» του Διαδικτύου έπειτα από τις νέες εξελίξεις με την επιθετική προσφορά της Microsoft για εξαγορά της Yahoo.

Εξάλλου, τα λειτουργικά κέρδη της AOL μειώθηκαν κατά 70%, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να χάνει συνδρομητές Διαδικτύου. Ο κ. Μπιουκς επιδιώκει παράλληλα τη μείωση του ποσοστού 84% που κατέχει η Time Warner στην Time Warner Cable.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |