Thursday, February 7, 2008

Marfin: Συμφωνία για πώληση του 6,45% της MIG στη Dubai Financial


Marfin: Συμφωνία για πώληση του 6,45% της MIG στη Dubai Financial

MARFIN POPULAR BANK: ΠΩΛΗΣΗ 53.532.184 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ MARFIN INVESTMENT GROUP ΣΤΗΝ DUBAI FINANCIAL GROUP ΠΡΟΣ 7 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ

Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι υπεγράφη συμφωνητικό αγοραπωλησίας με τη Dubai Financial Group. Βάσει αυτής της συμφωνίας η Dubai Financial Group θα αγοράσει από την Marfin Popular Bank 53.532.184 μετοχές της Marfin Investment Group (ήτοι ποσοστό 6,45%) στην τιμή των 7 Ευρώ ανά μετοχή το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2008.

STOCKWATCH.COM.CY

---

MIG: Eως το Μάρτιο η Dubai αυξάνει ποσοστό- Τι λέει για μετοχή

(update) Παρ' ότι είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές η Dubai Investment Group θέλει υψηλότερες τιμές στην MIG όπως προκύπτει από τις επαφές που πραγματοποιεί το management της MIG στο Ντουμπάι όπου βρίσκεται αφενός για να επικυρώσουν την συμφωνία αύξησης της συμμετοχής αφετέρου να εξετάσουν γενικότερα θέματα στρατηγικής.
Οι εκπρόσωποι τηςDubai Investment Group είναι ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα των εξαγορών που έχουν πραγματοποιηθεί ωστόσο θα επιθυμούσαν υψηλότερες αποτιμήσεις για τη μετοχή της MIG η οποία διαπραγματεύεται περίπου 33% χαμηλότερα από την τιμής της αύξησης κεφαλαίου των 6,7 ευρώ ανά μετοχή.

Η πλευρά της Dubai πάντως θεωρεί ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της MIG εξελίσσεται ικανοποιητικά ενώ υπάρχουν σχέδια για νέες σημαντικές επενδύσεις ώστε να καταστήσουν τον όμιλο της Marfin τον ισχυρότερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις επαφές που πραγματοποιούνται ένα εκ των θεμάτων που συζητήθηκε ήταν η αύξηση της συμμετοχής της Dubai στην MIG.

H μόνη ίσως αλλαγή που προκύπτει είναι ότι η Dubai αντί να αυξήσει άμεσα το ποσοστό της στην MIG θα το υλοποιήσει εντός δύο μηνών δηλαδή το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου. Συνολικά η Dubai θα καταβάλλειπερί τα 375 εκατ ευρώ ώστε να αποκτήσει το 15,52% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG στην τιμή των 7 ευρώ.

Ταυτόχρονα η Marfin Popular, θα εμφανίσει μια υπεραξία περίπου 17 εκατ ευρώ η οποία θα καταγραφεί στα αποτελέσματα του α' τριμήνου.

Η Dubai Investment Group έχει συμφωνήσει να αποκτήσει έως και το 20% της MIG και ουσιαστικά το εναπομείναν 4,5% θα το αγοράσει από το χρηματιστήριο σε εύθετο χρόνο.

H μετοχική σύνθεση της MIG απαρτίζεται από την Dubai η οποία θα ελέγχει σύντομα το 15,52%, οι ξένοι θεσμικοί ελέγχουν το 35% οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές το 39% ενώ οι ίδιες μετοχές που θα διαγραφούν ανέρχονται στο 9,4%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |