Thursday, February 7, 2008

Cyprus Airways: Delayed…


Cyprus Airways: Delayed…

Μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη σημείωσαν το 2007 οι Κυπριακές Αερογραμμές στις καθυστερημένες πτήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αερογραμμών, οι Κυπριακές Αερογραμμές κατατάσσονται στην 26η θέση στις αφίξεις που είναι στην ώρα τους και στην 24η θέση στις αναχωρήσεις. Τα στοιχεία αφορούν τους εθνικούς αερομεταφορείς 28 ευρωπαϊκών κρατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των μη καθυστερημένων αφίξεων των ΚΑ την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2007 ανήλθε στο 64.3%. Δηλαδή, μια στις τρεις αφίξεις ήταν καθυστερημένη κατά 15 τουλάχιστον λεπτά. Ο μέσος όρος των αεροπορικών εταιρειών μελών του συνδέσμου όσον αφορά τις μη καθυστερημένες αφίξεις ανήλθε στο 77.7%. Όσον αφορά τις μη καθυστερημένες αναχωρήσεις, το ποσοστό για τις ΚΑ ήταν 70.6%, πάλι χαμηλότερο από το μέσο όρο των εταιρειών του AEA που ανήλθε στο 78.9%.

Στα ποσοστά των μη καθυστερημένων πτήσεων περιλαμβάνονται και οι πτήσεις που είχαν λιγότερα από 15 λεπτά καθυστέρησης.

Παρά τις συχνές καθυστερήσεις, οι ΚΑ είναι ανάμεσα στις τακτικότερες των αερογραμμών (5η), αφού μόλις το 0.4% των πτήσεων τους ακυρώθηκε. Ακυρώσεις προκύπτουν συνήθως λόγω κακού καιρού, βλαβών ή λειτουργικών προβλημάτων.


Το 2007 πέταξαν 1,1 εκ. επιβάτες με τις ΚΑ σε σύνολο 377,3 εκ. που διακίνησαν οι 28 αερομεταφορείς.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις πτήσεις της εταιρείας οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες όπως είναι, για παράδειγμα, τα έργα κατασκευών στα αεροδρόμια αλλά και ενδογενείς παράγοντες όπως είναι οι βλάβες των αεροσκαφών.

«Αντιλαμβάνεστε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν μικρό στόλο σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρείες και όταν παρουσιαστεί κάποια βλάβη ή καθυστέρηση σε ένα αεροπλάνο, παρουσιάζονται αλυσιδωτές καθυστερήσεις».

Οι ΚΑ έχουν χειρότερες επιδόσεις από άλλες μικρές αερογραμμές όπως αυτές του Λουξεμβούργου (1), της Ρουμανίας (6), της Μάλτας (22) και της Ισλανδίας (23).

«Το θέμα της ακρίβειας των πτήσεων μας απασχολεί ιδιαίτερα και η εταιρεία πραγματοποιεί ειδικές συσκέψεις, τα γνωστά punctuality meetings, όπου εξετάζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», πρόσθεσε.

British Airways

Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία, η British Airways, που χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό δύο από τα πιο πολυάσχολα αεροδρόμια στον κόσμο, το Heathrow και το Gatwick, βρίσκεται στην 25η θέση της κατάταξης για τις μη καθυστερημένες αφίξεις και στην 26η όσον αφορά τις μη καθυστερημένες αναχωρήσεις.

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές κατέχουν την 21η θέση για τις ακριβείς αφίξεις και την 25η για τις ακριβείς αναχωρήσεις.

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η TAP Portugal.

Χαμένες αποσκευές

Όσον αφορά τις χαμένες αποσκευές, η British Airways είχε 26.5 χαμένες αποσκευές ανά 1.000 επιβάτες. Η Cyprus Airways είχε 8.8 χαμένες αποσκευές ανά 1.000 επιβάτες Την καλύτερη επίδοση έχει η Μάλτα με 4.5 χαμένες αποσκευές ανά 1.000 επιβάτες.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |