Tuesday, February 5, 2008

Με την Everest και τα 3,20 ευρώ «φλερτάρει» η Vivartia








Με την Everest και τα 3,20 ευρώ «φλερτάρει» η Vivartia

«Στενές επαφές» τρίτου τύπου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ του ομίλου Vivartia και του ομίλου Everest προκειμένου ο δεύτερος να εξαγοραστεί από τον πρώτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις αφορούν την πλειονότητα των μετοχών σε τιμή 3,2 ευρώ ανά τεμάχιο.
Σημειώνεται ότι με στοιχεία 2007, ο κ. Λορέντζος Φρέρης, η οικογένεια Μαλτεζοπούλου και η οικογένεια Νικολακάκη ήλεγχαν πάνω από το 62% της εισηγμένης.

Ωστόσο όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, αναφέρουν ότι εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10, ο κ. Λορέντζος Φρέρης αναζητά λύση μεταβίβασης της εταιρείας λόγω των διαφορετικών δραστηριοτήτων που έχει ξεκινήσει (ξενοδοχειακά συγκροτήματα).

Θυμίζουμε ότι πριν από 10 χρόνια ο κ. Φρέρης διεξήγαγε συζητήσεις με τον κ. Αχιλλέα Φώλια, μέτοχο της αλυσίδας Goody’s προκειμένου η δεύτερη να εξαγοράσει την πρώτη.

Εφόσον και εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά το σίγουρο είναι ότι ο όμιλος Vivartia αποκτά ένα «καλό πόδι» στην αγορά της εστίασης, των 600 εκατ ευρώ.

Σήμερα ο όμιλος Everest διαχειρίζεται πάρα πολλά σήματα στα οποία εκτός από το ομώνυμο συμπεριλαμβάνονται το La Pasteria, το Papagalino, τα 41 καταστήματα που διαχειρίζεται η Olympic Catering στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ενώ έπεται και η Gloria Jeans. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι τρεις καφετέριες που έχει μισθώσει στο City Link (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) από την Τράπεζα Πειραιώς και για 25 χρόνια (2052 λήξη μίσθωσης).

Ολοκληρώνοντας, η δραστηριότητα του ομίλου Everest δεν επικεντρώνεται μόνο στην ελληνική αγορά αλλά επεκτείνεται στην Κύπρο και τη Ρουμανία.

REPORTER.GR

No comments:

Share |