Tuesday, February 5, 2008

Δύο οι «μνηστήρες» για στήριξη της Northern Rock


Δύο οι «μνηστήρες» για στήριξη της Northern Rock

Προτιμότερη επιλογή για τη Northern Rock φέρεται η προσφορά της Virgin.
H ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ εταιρεία Olivant αποσύρθηκε από τον «αγώνα» για τη διάσωση της βρετανικής τράπεζας Northern Rock, αφήνοντας μόνο δύο «μνηστήρες» να διασταυρώνουν τα ξίφη τους -τον όμιλο Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον και κοινοπραξία που αποτελείται από μέλη της διοίκησης της Northern Rock.

Η αποχώρηση της Olivant εγείρει τον κίνδυνο ότι καμία από τις υπάρχουσες προσφορές δεν θα κριθεί κατάλληλη για τη διάσωση της Northern Rock -της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στεγαστικών δανείων στη Βρετανία- ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο προσωρινής εθνικοποίησής της.

Αργά χθες το βράδυ ο όμιλος Virgin του κ. Μπράνσον επιβεβαίωσε ότι έχει υποβάλει πρόταση που αφορά στην οικονομική στήριξη της Northern Rock με 1,25 δισ. στερλίνες (2,5 δισ. δολάρια). Η βρετανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επιλέξει κάποιον ενδιαφερόμενο από τον ιδιωτικό τομέα.

Η κρίση που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες και στάθηκε αφορμή για μαζικές εκταμιεύσεις καταθέσεων από μεγάλη βρετανική τράπεζα για πρώτη φορά σε διάστημα 140 ετών συνέβαλε στην εξασθένηση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν. Η προσφορά του ομίλου Virgin φέρεται ως προτιμότερη επιλογή για την κυβέρνηση.

Η Virgin δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά της ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο βασικών μετόχων της Northern Rock, των αντισταθμιστικών ταμείων RAB Capital και SRM.

ΝAFTEMPORIKI

No comments:

Share |