Tuesday, February 5, 2008

Νέα πλάνα Λούης


Νέα πλάνα Λούης

Σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του στόλου της προχωρεί η εταιρεία Λούης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd's. O εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Στέλιος Κοιλιάρης, ανέφερε στο περιοδικό ότι η εταιρεία αρχίζει διαπραγματεύσεις με ευρωπαϊκά ναυπηγεία για την κατασκευή πλοίου χωρητικότητας 2 χιλ. επιβατών που θα παραδοθεί το 2012.

Η αναδιάρθρωση του στόλου της εταιρείας ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο με την αγορά του κρουαζιερόπλοιου Opera έναντι $49 εκ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, εξετάζεται το ενδεχόμενο αγοράς του μισο - τελειωμένου κρουαζιερόπλοιου Regent Sky.

Η εταιρεία, σημειώνει το περιοδικό, εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των παλιών πλοίων Ivory, Princesa Marissa και Serenade με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται καθοδόν, για δύο από τα πλοία, που αναμένεται να μετατραπούν σε ξενοδοχεία (floating hotels).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε λειτουργικό επίπεδο η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση νέων δρομολογίων στα ελληνικά νησιά αλλά εξετάζει και την πιθανότητα προσφοράς κρουαζιέρας στη μεσόγειο για τους κινέζους ή ρώσους επιβάτες. Σε σχέση με τη νέα μαρίνα Λάρνακας, σημειώνεται ότι η Λούης είναι από τους τρεις διεκδικητές για την ανάπτυξη και διοίκηση του νέου λιμανιού.

Το περιοδικό σημειώνει, πάντως, πως η συνεργασία της Λούης με την easyCruise έχει μπει, προς το παρόν, στο ράφι.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |