Tuesday, February 5, 2008

BP: Αυξημένα κατά 53% τα κέρδη δ’ τριμήνου



ΣΤΑ 4,4 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της BP στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, αυξημένα κατά 53% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ως αποτέλεσμα της εκτόξευσης των τιμών αργού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Παρόλα αυτά, εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, τα κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας πετρελαιοειδών ανήλθαν σε τέσσερα δισ. δολάρια – χαμηλότερα από τα 4,65 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της BP, έπειτα από δύο χρόνια υποαπόδοσης σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της Exxon Mobil και Shell ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόνι Χάουαρντ έχει προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της εταιρείας και περικοπές θέσεων εργασίας

Τα περιθώρια διύλισης υποχώρησαν στο ίδιο διάστημα στα 5,68 δολάρια το βαρέλι από 6,40 δολάρια το βαρέλι που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι το 2006 η συνολική παραγωγή της εταιρείας είχε μειωθεί κατά 2,2% στα 3,93 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια πτώση της τελευταίας δεκαετίας.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει από τις αρχές του έτους απώλειες της τάξεως του 12%. Χθες, έκλεισαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 542 πένες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |