Friday, February 22, 2008

Στην Τουρκία για αποπληρωμή χρέους παρά το υψηλό επιτόκιο

Στην Τουρκία για αποπληρωμή χρέους παρά το υψηλό επιτόκιο

Η ΤΟΥΡΚΙΑ τείνει να εξελιχθεί σε σημαντική αγορά για εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, μολονότι η πιστωτική κρίση επιβραδύνει τη δραστηριότητα χρηματοδοτούμενων εξαγορών σε άλλες περιοχές. Τo πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της Τουρκίας και η διάθεση δευτερεύοντος ενεργητικού από εγχώριες επιχειρήσεις δημιουργούν ευκαιρίες για το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο.

Ηδη, ορισμένες από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο στην Τουρκία στο 15,25% σήμερα, καθιστά δύσκολες τις χρηματοοικονομικές συμφωνίες. Οι εταιρείες αυτές αναζητούν επιχειρήσεις που διαθέτουν ρευστό προκειμένου να τις βοηθήσουν στην αποπληρωμή του χρέους με το οποίο επιβαρύνονται για να επιτύχουν συμφωνίες. Μεταξύ των εταιρειών ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου που συμμετέχουν είναι η TPG Kohlberg Kravis Roberts & Co., Cinven Group και Blackstone Group.

Επίσης, οι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της Citigroup και της BC Partners αγόρασαν την προηγούμενη εβδομάδα πλειοψηφικό μερίδιο στη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Τουρκίας, της Migros Turk, από τη Koc Holding στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 3,25 δισ. δολαρίων. Ακόμη μία συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ίσως και σήμερα, καθώς η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει το τελικό στάδιο δημοπρασίας για την πώληση της καπνοβιομηχανίας Tekel AS.

NAFTEMPORIKI.GR

No comments:

Share |