Wednesday, December 14, 2011

Ζημίες £537 εκατ. για την Thomas Cook και κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων


Ζημίες £537 εκατ. για την Thomas Cook


Το κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων ανακοίνωσε η Thomas Cook ενώ παράλληλα κοινοποίησε ότι κατέγραψε ζημία το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε απομειώσεις 428 εκατ. στερλινών.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στον κόσμο, κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 266,6 εκατ. στερλινών, ενώ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος είχαν καταγραφεί λειτουργικά κέρδη 167 εκατ. στερλινών. Οι συνολικές ζημίες του ομίλου διαμορφώνονται στα 573 εκατ. στερλίνες.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sam Weihagen ανακοινώνοντας το κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων από το δίκτυο των 1.300 υποκαταστημάτων της Βρετανίας. Η Thomas Cook θα μειώσει επίσης τον στόλο της από 41 αεροσκάφη σε 35 και το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της κατά 500 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι η Thomas Cook βρέθηκε το καλοκαίρι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο διευθύνων σύμβουλος Manny Fontenla-Novoa απομακρύνθηκε μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για αύξηση ζημιών και την κατάρρευση της μετοχής. Η μείωση των καταναλωτικών δαπανών στη Βρετανία, η στροφή των καταναλωτών σε φθηνότερες διαδικτυακές επιλογές, αλλά η ματαίωση πολλών ταξιδιών στην βόρειο Αφρική λόγω της Αραβικής Άνοιξης είναι οι βασικοί παράγοντες για την πτώση της Thomas Cook. Ο υπερχρεωμένος όμιλος διεσώθη στο παρά πέντε, όταν ομάδα τραπεζών αποφάσισε να δώσει νέα πίστωση στα τέλη Νοεμβρίου.



source: euro2day.gr

No comments:

Share |