Wednesday, December 14, 2011

Καθηλώνονται αύριο 70 πτήσεις


Καθηλώνονται αύριο 70 πτήσεις

Πέντε περίπου χιλιάδες επιβάτες και εβδομήντα και πλέον πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αναμένεται να επηρεαστούν από την 12ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, εξέφρασε τη λύπη της Hermes Airports «προς το επιβατικό κοινό για τη ταλαιπωρία την οποία φαίνεται ότι θα υποστεί αύριο, αν και η Hermes Airports δεν ευθύνεται σε τίποτα για αυτή την εξέλιξη. Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η αυριανή 12ωρη απεργία θα επηρεαστούν πέραν των 70 πτήσεων από και προς τα δυο διεθνή αεροδρόμια της χώρας και πέραν των πέντε χιλιάδων επιβατών», είπε.

Αναμένουμε, συνέχισε «να δούμε κατά πόσον οι αεροπορικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους, σε νέες ώρες πριν και μετά την απεργία. Εμείς ως αρχές των αεροδρομίων θα διευκολύνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Ταυτόχρονα κάλεσε «το επιβατικό κοινό να βρίσκεται σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και να τηρείται ενήμερο για τις πιθανές αλλαγές που ενδεχομένως θα αποφασίσει η κάθε αεροπορική εταιρεία».

Τέλος ο κ. Ασπρής εξέφρασε «την ελπίδα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα αντιληφθούν έγκαιρα το μέγεθος του πλήγματος κυρίως στην εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και θα αξιοποιήσουν τις ώρες που απομένουν για να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση και να αποφύγουμε τα χειρότερα».

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |