Wednesday, December 14, 2011

Βόμβα ΠΑΣΥΔΥ με στάση εργασίας


Βόμβα ΠΑΣΥΔΥ με στάση εργασίας

Ξεσπούν αιφνιδιαστικά σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις στο δημόσιο τομέα.

Την απόφαση πήρε το έκτακτο συνέδριο των αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ που συνήλθε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΓΓ της οργάνωσης, Γλαύκο Χατζηπέτρου, τα δυναμικά μέτρα ξεκινούν από τις 14:00, γεγονός το οποίο προκαλεί άμεσα αναστάτωση στις εργασίες της βουλής.

Αύριο θα εκδηλωθεί ολοήμερη απεργία στο δημόσιο τομέα, από τις 07:00 μέχρι τις 19:00, ενώ η ΠΑΣΥΔΥ παροτρύνει τα μέλη της να απόσχουν από την υπερωριακή απασχόληση στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, δήλωσε ότι η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις χωρίς να εμπλακεί το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα λήφθηκε καθώς, όπως είπε, οι μονομερείς αποφάσεις κυβέρνησης και κομμάτων πλήττουν κατά κύριο λόγο τους δημόσιους υπάλληλους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται απεργιακή συγκέντρωση των μελών της ΠΑΣΥΔΥ έξω από το κτίριο της βουλής με επικεφαλής το ΓΓ της οργάνωσης Γλαύκο Χατζηπέτρου και την υπόλοιπη ηγεσία.

Στο μεταξύ, έντονα θορυβημένη η βουλή από την απόφαση των αρμοδίων οργάνων της ΠΑΣΥΔΥ να κατέλθει σε στάση εργασίας και σε ολοήμερη απεργία αύριο, ο πρόεδρος του Σώματος έχει καλέσει εκτάκτως σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων.

Το απόγευμα ως γνωστό είναι προγραμματισμένο να τεθούν προς ψήφιση τα νομοσχέδια για την οικονομία, ενώ αύριο θα συνεχιστεί η ψήφιση και η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012.

Ο πρόεδρος της βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε ότι η βουλή σέβεται το δικαίωμα της απεργίας, τονίζοντας ότι «εμείς εδώ οι αντιπρόσωποι του λαού έχουμε εντολή από το λαό να τηρούμε το σύνταγμα και βεβαίως η τήρηση του συντάγματος σημαίνει λειτουργία της Δημοκρατίας και δημοκρατία χωρίς βουλή δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν απεργία προσθέτοντας ότι σέβεται το δικαίωμα της απεργίας.

«Καταγράφεται πολιτική υποκρισία σε αυτό το τόπο, δεν μπορεί η παράταξη μου να παίρνει αποφάσεις για μέτρα και να αντιμετωπίζω την αντίδραση των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή δεν τους αρέσουν τα μέτρα που παίρνει ο πατέρας τους».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σταύρος Ευαγόρου, σημείωσε ότι η παρέμβαση του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν συνάδει με το περιβάλλον, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν έχει μετανιώσει ως ΑΚΕΛ γιατί παρεμπόδισε στο παρελθόν για απαγόρευση απεργιών.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε, ποιο θα είναι το μήνυμα που θα στείλει η βουλή σε περίπτωση που διακοπή η Ολομέλεια, η οποία καλείται να ψηφίσει τα μέτρα για την οικονομία και τον προϋπολογισμό.

Επίσης, σημείωσε ότι θα υπάρξει σημαντικό θέμα με την αξιοπιστία της βουλής.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |