Friday, April 15, 2011

Ρωσία: Σε χαμηλό 16 μηνών ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής


Ρωσία: Σε χαμηλό 16 μηνών ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής

ΜΟΣΧΑ (Dow Jones) – Με το μικρότερο ρυθμό των τελευταίων 16 μηνών αυξήθηκε το Μάρτιο σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή της Ρωσίας μειώνοντας έτσι την πιθανότητα αύξησης του επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα αυτό το μήνα.

Η Bank of Russia διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια το Μάρτιο καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό χωρίς να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,3% το Μάρτιο ενώ οι εκτιμήσει των οικονομολόγων την τοποθετούσαν στο +5,5%, ενώ συνολικά το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε άνοδο 5,9%.

Στην υποχώρηση του ρυθμού αύξησης ενδέχεται να έπαιξε ρόλο η έναρξη του προγράμματος απόσυρσης αυτοκινήτων το Μάρτιο η οποία ώθησε την παραγωγή του συγκεκριμένου μήνα.

Σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,7% γεγονός που σημαίνει πως η αύξηση του επιτοκίου δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς, σημειώνει ο οικονομολόγος της Unicredit SpA στη Μόσχα, Vladimir Osakovsky.

Ωστόσο, “η πιθανότητα αύξησης του επιτοκίου είναι χαμηλή και υποχωρεί τουλάχιστον γι’ αυτόν το μήνα. Για την αύξησή του θέλουμε πληθωρισμό, τον οποίο δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή,” τονίζει ο Osakovsky.

Στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Sergei Ignatyev, είχε δηλώσει πως θα περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων του Μαρτίου πριν αποφασίσουν για την επόμενη κίνηση.




source: capital.gr

No comments:

Share |