Friday, April 15, 2011

Google: Αύξηση 17% στα κέρδη α΄ τριμήνου


Google: Αύξηση 17% στα κέρδη α΄ τριμήνου


Αύξηση 17% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης κατέγραψε ο τεχνολογικός κολοσσός Google, καθώς ανήλθαν στα 2,3 δισ. δολάρια ή 7,04 δολάρια ανά μετοχή από 1,96 δισ. δολάρια ή 6,06 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης στο ίντερνετ ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της ενισχύθηκαν στα 6,5 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανά μετοχή της Google διαμορφώθηκαν στα 8,08 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που τα τοποθετούσαν στα 8,11 δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters. Οι αναλυτές ανέμεναν επίσης έσοδα 6,3 δισ. δολαρίων.

"Είχαμε ένα σπουδαίο τρίμηνο με ανάπτυξη 27% των εσόδων σε ετήσια βάση", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Patrick Pichette. "Το μέγεθος αυτό είναι ενδεικτικό της αξίας της αναζήτησης και των διαφημίσεων μέσω της αναζήτησης για τους χρήστες μας και τους πελάτες μας, καθώς και της εξαιρετικής προοπτικής σε τομείς όπως η κινητή τηλεφωνία. Είναι σαφές πως οι επενδύσεις του παρελθόντος ήταν καθοριστικές για την επιτυχία μας σήμερα -γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μακροπρόθεσμη βάση".

Σημειώνεται ότι είναι τα πρώτα μεγέθη που ανακοινώνει η Google υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή, Larry Page. Η μετοχή της υποχωρεί 5,23% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



source: capital.gr

No comments:

Share |