Friday, April 15, 2011

Κίνα: Υψηλότερη των προβλέψεων η οικονομική ανάπτυξη στο 9,7%


Κίνα: Υψηλότερη των προβλέψεων η οικονομική ανάπτυξη στο 9,7%

Με ρυθμό 9,7% αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η οικονομία της Κίνας, ταχύτερα των προβλέψεων, και ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Στο Χρηματιστήριο, ο δείκτης Shanghai Composite, σημείωνε απώλειες 0,7% κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης και το κινεζικό νόμισμα, γιουάν, παρέμεινε αμετάβλητο στα 6,5315 ανά δολάριο ΗΠΑ.

Η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού ήταν αποτέλεσμα του κόστους των τροφίμων, σημειώνοντας άνοδο 12% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ηγετών των χωρών από τη Βραζιλία έως τη Νότια Αφρική, οι ευμετάβλητες τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής απειλούν την παγκόσμια οικονομία.

Η οικονομία της Κίνας σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας και οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 0,2% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , στην εξαμηνιαία του έκθεση για την οικονομική προοπτική, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 Απριλίου, είπε, ότι, η Κίνα πρέπει να προστατευθεί από τους κινδύνους υπερθέρμανσης.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |