Monday, February 21, 2011

Γερμανία: Νέα βελτίωση του σύνθετου δείκτη PMI το Φεβρουάριο


Γερμανία: Νέα βελτίωση του σύνθετου δείκτη PMI το Φεβρουάριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας συνέχισε να επιταχύνει το Φεβρουάριο με τη παραγωγή του μεταποιητικού τομέα να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ, όπως έδειξε σήμερα η αρχική εκτίμηση του δείκτη υπευθύνων προμηθειών.

Η αρχική εκτίμηση έδειξε ότι ο Σύνθετος Δείκτης Παραγωγής της Γερμανίας, μια μέτρηση της δραστηριότητας με βάση μέρος των αποτελεσμάτων από έρευνα της μεταποίησης και του κλάδου των υπηρεσιών, αναρριχήθηκε στις 61,5 μονάδες το Φεβρουάριο από 61,3 μονάδες τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε η Markit Economics.

Μέτρηση πάνω από το ουδέτερο επίπεδο των 50 μονάδων υποδεικνύει επέκταση της δραστηριότητας.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI αναρριχήθηκε στις 62,6 μονάδες το Φεβρουάριο από 60,5 μονάδες τον Ιανουάριο. Το μέγεθος του Φεβρουαρίου είναι ιστορικό υψηλό, ενώ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι μέσες εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60,3 μονάδες.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς στις 59,5 μονάδες από 60,3 μονάδες. Η μέτρηση διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60,0 μονάδες.

"Η Γερμανία φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά για απότομη άνοδο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με οδηγό τον κλάδο της μεταποίησης αλλά και με βοήθεια από την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών που ενισχύεται και την βελτίωση της κατασκευαστικής παραγωγής που συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες", σημείωσε ο Tim Moore, οικονομολόγος της Markit.




source: capital.gr

No comments:

Share |